tosprogstaskforce.dk

Tove og Rie var i gang med forberedelserne til en hyggelig eftermiddag med deres veninde Anne, som de havde inviteret til kaffe og glutenfri boller. Tove, der altid var fuld af energi, havde allerede fundet en opskrift på nogle lette og luftige glutenfri boller, mens Rie var i gang med at smelte chokolade til de små lækre bidder, de skulle servere til kaffen.

“Jeg tror, de her boller bliver endnu bedre end de sidste, vi lavede,” sagde Tove med et grin, mens hun smed et viskestykke over dejen for at lade den hæve. “Jeg har nemlig fundet en opskrift med lidt mere fiber, så de bliver mere luftige.”

“Perfekt,” svarede Rie, som havde hænderne fulde af chokolade. “Og så passer det så godt til den mørke chokolade, vi skal servere til. Jeg har fundet en glutenfri variant, som jeg tror Anne vil elske!”

De to veninder arbejdede godt sammen i køkkenet. Musikken spillede lavt i baggrunden, og duften af friskbagt brød og chokolade fyldte hele rummet. Stemningen var let og fuld af latter, især da Rie pludselig formåede at få chokolade på næsen.

“Hvordan har du klaret det der?” grinede Tove, mens hun rakte hende et viskestykke. “Du ligner en, der er klar til en chokoladefest!”

Da Anne kom, blev hun mødt af duften af friskbagt brød og en varm krammer fra begge veninder.

“Åh, det dufter himmelsk her!” sagde hun begejstret, da hun trådte ind i stuen. “Jeg kan næsten ikke vente med at smage de glutenfri boller.”

Tove serverede kaffen, mens Rie satte bollerne og chokoladen på bordet. Der var også en kande med te, da Anne foretrak en god kop te om eftermiddagen.

“Vi har gjort os umage,” sagde Tove og rakte en lun bolle til Anne. “De her er helt glutenfri, men stadig luftige og lækre!”

Anne tog en bid og nikkede anerkendende. “Wow, de er virkelig gode! Jeg ville aldrig have gættet, at de var glutenfri.”

Efterhånden som eftermiddagen gik, fyldte latter og gode samtaler rummet. De talte om gamle minder og planer for fremtiden, mens de nød de hjemmebagte boller, chokoladen og den varme kaffe. Tove og Rie var glade for, at de kunne gøre noget særligt for Anne, uden at det føltes som en udfordring at lave glutenfri bagværk.

“Det her skal vi gøre igen,” sagde Rie smilende, da hun rakte ud efter en ekstra bolle. “Næste gang kan vi prøve at lave glutenfri kager eller måske en tærte. Det er jo faktisk slet ikke så svært.”

Anne smilede taknemmeligt. “I er de bedste! Det betyder så meget for mig, at I tager hensyn – og så smager det hele fantastisk. Jeg kunne ikke have ønsket mig en bedre eftermiddag.”

De tre veninder blev siddende længe og nød resten af eftermiddagen, omgivet af den varme duft af glutenfri bagværk, chokolade og den hyggelige stemning, de havde skabt sammen.